În perioada 20-21 aprilie 2018, la Colegiul „Parteniu Cosma” din Oradea a avut loc Concursul Regional de Matematică Aplicată în Economie ECOMAT, concurs înscris în Calendarul Activităților Educative Regionale al MEN. La acest concurs au participat elevi de la profilul servicii din 8 județe: Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj.

colegiu-iuliu-maniu
Acest concurs oferă elevilor premiați facilitatea de a fi admiși fără concurs la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSGA) din cadrul UBB Cluj Napoca, respectiv la Facultatea de Constucții -U.T. Cluj Napoca, respectiv de a avea 10 pentru o treime din media finală de admitere la specializarea matematică, Facultatea de Matematică și Informatică-UBB Cluj Napoca.
Colegiul Tehnic IULIU MANIU Carei a fost reprezentat de 3 elevi: Stelli Annabella (clasa a X-a-profesor Pap-Czier Levente), Ostatea Paula și Secan Laura ( clasa a XII-a-prof. Farkas Elisabeta), a declarat directorul instituției de învățământ, Adrian Micovschi.
Eleva Ostatea Paula a obținut mențiune la acest concurs.