În 23 aprilie, ora 12, de Ziua Bibliotecarului din România, Biblioteca Municipală Carei a organizat pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român un flashmob cu genericul „Biblioteca e…mobilă !”, marcând și Ziua Pământului, informează Direcţia de Cultură Carei.

Participanții au fost provocați să danseze cu o carte în mână. Mesajul pe care dorim să-l transmitem este că un om educat va respecta mediul înconjurător și va contribui la reducerea poluării sale. Partenerii evenimentului au fost: Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei, Clubul ecologic Proterra al Liceului Teoretic Carei, Voluntarii SNAC ai Liceului Teoretic Carei.
Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.
După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.