Olimpiada Națională de Fabricarea produselor din lemn, deschisă oficial la Carei

La Centrul Cultural Carei a avut loc azi după-amiază deschiderea oficială a Etapei naționale a Olimpiadei școlare la disciplinele din aria curriculară ”Tehnologii” – domeniul Fabricarea produselor din lemn, care se adresează elevilor din învățământul liceal – filiera tehnologică, clasele a XI-a și a XII-a.

În cadrul acestei olimpiade, 28 de elevi din 16 judeţe îşi vor măsura cunoştinţele şi priceperea. Concursul va fi găzduit de Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu din Carei.
La deschiderea oficială au fost prezenţi preşedintele Comisiei de examinare, prof. dr. ing. Gavril Bâlc, de la Univesitatea Tehnică Cluj Napoca, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Călin Durla, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, preşedintele Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social, Dan Brumboiu, director al firmei Polipol, directorii Liceului Tehnologic Simion Bărnuţiu, Emeric Gindele şi Mircea Terheş, alături de elevii olimpici şi cadrele didactice care i-au pregătit.
În discursul său, inspectorul general Călin Durla a arătat că toţi participanţii la olimpiadă sunt câştigători, îndemnându-i ca la finalizarea studiilor să vină în judeţul Satu Mare, în calitate de angajaţi sau chiar de angajatori în industria prelucrării lemnului. Inspectorul general a mulţumit pentru sprijinul acordat în vederea organizării olimpiadei directorilor Emeric Gindele şi Mircea Terheş, care „au renăscut” Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu, primarului Eugen Kovacs, „care a înţeles că investiţia în educaţie este o investiţie în viitor”, dar şi firmelor Polipol Foieni şi TDF Medieşu Aurit.
Primarul Eugen Kovacs i-a felicitat pe elevi pentru performanţa de a se califica la faza naţională a olimpiadei de fabricare a produselor din lemn şi i-a asigurat că, în cazul în care vor deveni meseriaşi buni şi poate chiar ingineri, cu siguranţă îşi vor găsi locuri de muncă în această industrie, aici, în România.
Directorul firmei Polipol, Dan Brumboiu, i-a felicitat pe elevi pentru alegerea lor, accentuând reuşita de care se bucură învăţământul profesional dual în zona Careiului.
Preşedintele Comisiei de examinare, prof. dr. ing. Gavril Bâlc, a declarat că elevii prezenţi la olimpiadă vor deveni vârful de lance în domeniul prelucării lemnului din România şi şi-a exprimat convingerea că vor reuşi să facă faţă fenomenului globalizării.
Discursurile au fost urmate de un scurt program artistic oferit de ansamblurile Ceatăra şi Rekettye.