Primăria Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” Carei, Asociația Help to Help și Cavalerii Teutoni demarează un proiect de colectare de donații pentru sprijinirea Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească Ciprian Porumbescu din Cernăuți.

donatii

Responsabil de proiect si coordonator colectare donații ES Dragos Georgescu -0745149608. Este vorba despre sprijinul Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească Ciprian Porumbescu din Cernăuți. Această instituție nu primește ajutorul necesar din partea autorităților din acea zonă. Pentru reabilitarea acestei școli este nevoie de următoarele: 240mp parchet laminat gros (8mm+), 4-5 WC-uri și chiuvete, 40mp gresie, 65mp faianță, scaune și mese, convectoare electrice, mobilier de bibliotecă-etajere (au cam 5.000 de volume pentru care vor să înființeze o bibliotecă proprie), 300 litri vopsea lavabilă albă de interior, cărți în limba română dar doar clasici (Eminescu, Coșbuc, etc) și cărți cu povești.
Școala are un efectiv de 137 de copii cu vârste cuprinse între 5-19 ani și este unica instituție din Ucraina în care se studiază Cultură și Tradiție Românească (care funcționează pe bază de voluntariat) iar prin discipolii săi păstrează și pune în valoare Tezaurul Cultural Românesc. Cei care doresc să se implice în această activitate sunt rugați să ne contacteze la numărul de telefon sus-menționat sau la adresa de email castelul.karolyi@gmail.com sau chiar și prin rețelele de socializare.
Puteți expedia donații prin Western Union sau virare direct în conturile bancare:
RAIFFEISEN BANK – Sucursala Suceava, Str. Nicolae Bălcescu 4 (titular Iurie Levcic)
în LEI – RO16RZBR0000060014813848
în EURO – RO91RZBR0000060014813856
Cu mențiunea: Ajutor pentru Școala Populară de Artă – Cernăuți.