În cadrul ședinței ordinare de azi, 28 martie 2018, consilierii locali careieni au aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea viitorului magazin Lidl în municipiu. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către consilierii prezenți la ședință.

lidl

Potrivit documentației aprobate, viitorul magazin Lidl, care va fi amplasat pe Calea Mihai Viteazul, între numerele 36-40, va avea o suprafață construită de 2.237 mp. În jurul magazinului vor fi amenajate spații verzi și o parcare cu o capacitate de 129 de locuri. Accesul se va realiza de pe Calea Mihai Viteazul. Investiția va fi realizată de către SC Lidl România SCS. Având în vederea aprobarea PUZ-ului, investitorul poate începe construcția noului magazin.
Lidl este o companie germană cu prezență globală și cu o istorie de aproape 90 de ani. Evoluția companiei este marcată de o expansiune rapidă pe întreg teritoriul Europei în ultimele decenii, iar din anul 2017 și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Activând în 30 de țări din lume, cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, cu peste 100 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine. Activ în România din 2011, Lidl deține peste 200 de magazine în țara noastră, printre care două situate în municipiul Satu Mare și unul în orașul Tășnad.