Direcția de Cultură a municipiului Carei continuă proiectul „Români care au scris istorie”, prin care aduce în fața publicului careian, în fiecare lună, 10 personalități românești din diferite domenii: cultură, artă, sport, muzică, știință, etc. Expozițiile se găsesc în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi, iar fotografiile sunt însoțite de scurte detalii legate de fiecare personalitate în parte.

Proiectul, desfășurat în cadrul activităților dedicate Centenarului României, va prezenta până în luna decembrie 100 de personalități ale țării noastre, urmând ca fotografiile acestora să fi expuse în aer liber, în cadrul unei expoziții dedicate Zilei Naționale.
Expoziția din luna martie, este dedicată marilor actori români și a fost prezentată marți, 27 martie 2018, dată la care se sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului.
Printre personalitățile din imagini regăsim nume celebre precum Amza Pellea, Toma Caragiu, Maia Morgenstern, Marcel Iureș, Olga Tudorache, Florin Piersic sau Draga Olteanu Matei, actori care au scris istorie prin rolurile jucate în piesele teatru sau în filme.