În urma apariţiei în presă a înregistrărilor privind bătaia dintre elevele Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, conducerea instituţiei de învăţământ a demarat o anchetă internă şi a sesizat Poliţie Carei. În urma anchetei, a reieşit că agresiunile s-au produs în afara orelor de curs, iar o parte chiar în afara școlii.

bataie05-777x437
“Imediat ce am văzut articolul din presa judeţeană, am demarat o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-au produs agresiunile. Primul incident a avut loc luni după-amiază, după orele de curs, în jurul orei 15.30, la un local situat în apropierea liceului. O elevă din clasa a IX-a a fost lovită de o altă elevă din clasa a X-a, care apoi a ameninţat-o să nu spună nimănui nimic despre agresiune. În dimineaţa zilei următoare, adică marţi, între orele 7.00-7.30, victima a fost agresată din nou de către aceeaşi elevă din clasa a X-a, fiind ameninţată din nou să nu spună nimănui despre incident. Victima s-a conformat şi nu a spus nimic nici măcar dirigintelui său. Fiind vorba de o agresiuni fizice, am sesizat Poliţia Municipiului Carei”, a declarat directorul Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, Adrian Micoschi, pentru portalul Opinie de Carei.
“Este regretabil că un asemenea incident izolat afectează imaginea întregii unităţi noastre, care se mândreşte cu rezultate bune la învăţătură, inclusiv cu performanţe obţinute la olimpiade şcolare”, a adăugat directorul Adrian Micoschi.
Agresoarea este un elev problemă. Eleva de clasa a X-a a dată dispărută de părinți în urmă cu două zile, fiind găsită abia în cursul zilei de astăzi.

Agresiunile au fost prezentate opiniei publice în cursul dimineţii de azi de către portalul PresaSM. Două fete s-au bătut chiar în sala de clasă, sub ochii colegilor. Una dintre eleve ar fi fost luată de la rost de o colegăd e clasă, iar pentru simplul fapt că a pus mâna pe ea, fata luată la rost a sărit la bătaie, pur și simplu, a scris PresaSM.