La fel ca şi în anii precedenţi, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost sărbătorită în acelaşi mod paşnic în municipiul Carei. Manifestările au debutat la bustul lui Petofi Sandor din centrul municipiului şi au continuat la teatrul din Carei.

 

La manifestări au participat senatorul Turos Lorand, deputatul Erdei D. Istvan, primarul Eugen Kovacs, preşedintele UDMR Carei, viceprimarul Ludovic Keizer, consilieri locali UDMR şi FDG, primari ai comunelor din zonă, delegaţi ai oraşelor Polgar, Oroshaza şi Mateszalka din Ungaria, reprezentanţi ai asociaţiilor culturale maghiare din Carei şi simpli cetăţeni.
Inspectorul şcolar Gnándt Zoltán, profesor de istorie la Liceul Ham Janos Satu Mare, a prezentat însemnătatea istorică a zilei de 15 Martie. Momentele artistice au fost asigurate de elevi ai Liceului Romano-Catolic Josephus Calasantius. Apoi au avut loc depuneri de coroane la bustul poetului Petofi Sandor.
Manifestările au continuat la teatrul din Carei. În discursul său, primarul Eugen Kovacs, preşedintele UDMR Carei, a accentuat nevoia de solidaritate a tuturor maghiarilor, în special a maghiarilor din această ţară. De asemenea, Eugen Kovacs i-a îndemnat pe careienii care deţin şi cetăţenia maghiară să voteze la alegerile parlamentare din Ungaria, care vor avea loc în 8 aprilie 2018. În continuare, Eugen Kovacs a arătat că este important ca tinerilor să li se ofere condiţii în oraşul lor natal, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să îşi încerce norocul în străinătate. De asemenea, trebuiesc create condiţii ca cei care au plecat în străinătate până acum să fie atraşi să se reîntoarcă acasă. În caliate de primar al Careiului, Eugen Kovacs a declarat că îşi doreşte ca până la finalul mandatului să fie reabiltate drumurile principale din Carei, să fie finalizate varianta de ocolire şi lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi electricitate din municipiu. Primarul Kovacs a adăugat că viitoarele investiţii în infastructura Careiului vor fi finanţate prin intermediul proiectelor din fonduri europene.
În cadrul programului artistic, pe scena teatrului au evoluat corul Canticum Novum şi trupa de teatru amator în limba maghiară „Domdodom”.