Politician civilizat: Discursul lui Ilie Ciuta îi trădează ciuda!

Consilierul local Ilie Ciută prezintă o nouă mostră din discursul său de politician civilizat în ultima sa postare de pe pagina personală de Facebook. Mă face fudul, prost, tupeist, amenzic, mincinos. O dovadă cât se poate de clară că nu a învăţat nimic din sentinţa definitivă a Tribunalului Satu Mare, care îl obligă atât pe consilierul Ilie Ciuta cât şi pe soţia sa să-mi prezinte în mod public scuze.

 

ciuta1

Îl asigur pe distinsul consilier local Ilie Ciuta că nu sunt nici prost şi nici fudul, respectiv că nu mi-a crescut nici tupeul şi nici amnezia. Nu eu am intentat proces soţilor Ciuta. Din contră, ei au fost cei care m-au dat în judecată, apelând la avocaţi „profi” şi cheltuind peste 1.500 de euro în acest scop. Eu doar am formulat o simplă cerere reconvenţională, considerând că nu e normal să fiu dat în judecată de două persoane care m-au denigrat în mod continuu. Prin sentinţa definitivă a Tribunalului, am fost obligat să şterg o serie de articole de pe portalul Opinie de Carei, lucru pe care l-am şi făcut. Doar de pe Opinie de Carei şi nu de pe alt portal. Cel puţin aşa scrie în sentinţă, în limba română. Îmi pare rău că soţii Ciuta nu pot să înţeleagă o chestiune atât de simplă, exprimată în limba lor maternă. Ca să îi fac pe plac consilierului Ilie Ciuta, admit că eu sunt cel care a pierdut. Probabil de aceea trebuie să-şi ceară scuze de la mine şi consilierul Ciuta, şi soţia lui.
Trec şi peste scrierea incorectă a numelui meu, scris de stimatul consilier local „Szesz”, ceea ce ar vrea să fie probabil o trimitere „subtilă” la cuvântul alcool scris în limba maghiară. Nu merită să intru în dispute cu distinsul consilier local, căci acestea vor coborî la un nivel foarte scăzut, pe care nu îl stăpânesc, iar Ilie Ciuta va ieşi în mod clar învingător.
Stimatul consilier local Ilie Ciuta nu trebuie să-şi ceară scuze pentru articolele şi comentariile din Buletin de Carei, ci pentru propriile sale jigniri dintr-o şedinţă a Consiliului Local şi de la o emisiune difuzată de Radio Transilvania, respectiv pentru drepturile sale la replică publicate sub titlurile: „Hoţul strigă hoţii!” şi „Szasz Lorant îşi minte şi manipulează cititorii”.
În şedinţa Consiliului Local Carei din data de 30 iunie 2015, consilierul Ilie Ciuta a insinuat în mod public că nu aş fi sănătos din punct de vedere mintal şi că aş fi încălcat legea pentru că PFA-ul pe care îl deţin a încheiat un contract de prestări servicii cu Primăria Carei, deşi nu sunt rudă cu primarul Eugen Kovacs. „Am si un contract incheiat între finul primarului, PFA Szasz Lorand şi primarul Kovacs…nu stiu dacă e cumva conflict de interese dar asta o vor verifica alţii. Acest contract a fost încheiat în data de 21 mai 2015, când primarul se văita că nu avem bani dar îl plăteste pe fin cu 1.300 lei lunar. Ce face de aceşti bani, că nu a venit pe la şedintele de consiliu… Propun să se ceară şi fişa sa medicală şi nu mă refer la vreo infirmitate sau handicap ci la faptul că nu are toate ţiglele pe casă”, a afirmat civilizatul consilier Ilie Ciuta, conform celor consemnate chiar de portalul Buletin de Carei, deţinut de soţia sa, Daniela Ciuta.
Invitat la emisiunea „Prânzul de duminică” difuzată de Radio Transilvania Carei, consilierul Ilie Ciuta m-a caracterizat drept „mercenar”. „Ştiu că va continua, dar pe mine nu mă poate jigni pentru că nu are cine. Accept critica pentru că aceasta duce la progres, dar mă şi uit cine semnează. Închei acest subiect afirmând că este de fapt un mercenar”, a consemnat portalul Buletin de Carei, deţinut de soţia lui Ilie Ciuta, în articolul „Consilierul Ciuta în direct la Prânzul de Duminică despre tineri, locuri de muncă, Fraude…”, publicat în 4 octombrie 2015.
În finalul postării sale, consilierul Ilie Ciuta face aluzie la jignirile pe care le-a proferat în şedinţa Consiliului Local Carei din 30 iunie 2015, afirmând textual: <<Ii voi ,,repera,, toată onoarea pe care o are şi promit să completez ţiglele de pe casă>>. Distinsul Ilie Ciuta nu ar trebui să aibă atâta grijă de onoarea mea. Ar fi suficient doar să îşi ceară scuze, aşa cum l-a obligat Tribunalul Satu Mare, a cărui sentinţă a rămas definitivă. Şi el, şi soţia sa, Daniela Ciuta, unic proprietar şi administrator al blogului Buletin de Carei, preşedintă a ASTRA Carei şi vicepreşedintă a Asociaţiei Foştilor Refugiaţi – filiala Carei.
La final, aş vrea să fac o promisiune publicului careian. Ilie şi Daniela Ciuta îşi vor prezenta în mod public scuze de la mine în mai puţin de o lună. Legea e lege chiar şi pentru ei, astfel că până şi soţii Ciuta trebuie să se conformeze unei sentinţe definitive a Justiţiei din România. Aşa ceva nu se poate nici condiţiona şi nici negocia!

ciuta erdei
În încheiere, aş vrea să-i mulţumesc fostului paznic de vânătoare Ioan Zoltan Erdei pentru următorul comentariu, în acelaşi ton civilizat ca şi postarea consilierului Ilie Ciută: ” In loc sa se ascunda sau sa se evapore el continua cu ce stie mai bine , minciuni, scandal si santaj”. Nu degeaba se spune că cine se aseamănă se adună, după cum se poate vedea şi în fotografia de mai sus. Şi probabil nu tocmai întâmplător, Ioan Zoltan Erdei lucrează la „Departamentul Anti-Mafia Politică” şi a studiat la „Universitatea de Înalte studii antimafia”, potrivit profilului său de Facebook.
Szasz Lorand, proprietarul portalului Opinie de Carei