Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a cerut lămuriri conducerii societăţii Apaserv Satu Mare referitoare la debranşarea mai multor scări de blocuri de la reţeaua de apă, în condiţiile în care au rămas astfel fără apă la robinete atât consumatorii rău platnici cât şi cei care sunt la zi cu plata facturilor, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

kovacs

“Am considerat că este nedrept să fie debranşaţi inclusiv careienii care şi-au achitat facturile la apă. Am avut o discuţie în acest sens cu directorul general al Apaserv Satu Mare SA, Ioan Leitner. Mi s-a spus că, în cazul în care locatarii bun platnici îi vor ajuta pe reprezentanţii Apaserv să intre în apartamentelor restanţierilor pentru a-i drebanşa individual, atunci va fi reluată furnizarea apei în scara respectivă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru blocul ANL din cartierul Eliberării”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Pentru a evita repetarea unor asemenea situaţii, Primăria Carei va introduce contorizarea individuală în toate blocurile ANL din municipiu, a adăugat primarul Eugen Kovacs. Aceeaşi măsură va fi aplicată şi pentru blocurile de locuinţe sociale, aflate în proprietatea administraţiei locale, se mai arată în materialul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.