Portalul Opinie de Carei a anunţat azi intenţia Partidului Noua Dreaptă de a înfiinţa o filială la Carei. Demersul a devenit mult mai serios, preşedintele filialei din Arad a partidului, Virgiliu Angel Popescu, trecând la recrutarea de membri prin intermediul Buletin de Carei. Cu scopul declarat de a “a da de pământ” la Carei, în 2020, cu “UDMR, curvă politică, un ONG constituit pe criterii etnice şi care nu ar mai trebui să conducă niciun oraş din România”.

Azi dimineaţă, portalul Opinie de Carei a relatat despre faptul că președintele Partidului Noua Dreaptă, filiala Arad, Virgiliu Angel Popescu, a anunțat prin intermediul unui comentariu pe profilul de Facebook al blogului Buletin de Carei faptul că partidul din care face parte va înființa o filială în municipiul Carei.
Demersul a devenit mult mai serios spre seară. Sub pretextul că răspunde unei întrebări adresate de un cititor al Buletin de Carei, preşedintele arădean Angel Popescu a postat un anunţ de recrutare pentru membrii viitoarei filiale a Partidului Noua Dreaptă în Carei. “Dacă mai există români care nu sunt aserviţi, plătiţi sau sclavi ai UDMR în Carei, intraţi în Noua Dreaptă, ca în 2020 să dăm de pământ cu UDMR, curvă politică, un ONG constituit pe criterii etnice şi care nu ar trebui să conducă nici un oraş din România”, se arată în comentariul postat de preşedintele filialei Noua Dreaptă Arad, Virgiliu Angel Popescu, în care acesta îşi dă şi numărul de telefon pentru a fi contactat.
“Rugăm AVO şi UDMR-iştii să se abţină”, mai scrie liderul Partidului Nouda Dreaptă din Arad în anunţul său de recrutare de membri pentru viitoarea filială careiană. Menţionăm că AVO a fost Agenția de Securitate de Stat a Ungariei, echivalentul fostei Securităţi din România.
Preşedintele Partidului Noua Dreaptă – Filiala Arad a revenit cu noi precizări, într-un nou comentariu postat pe Buletin de Carei. “Noua Dreaptă nu este Partid Parlamentar dar promitem ca la sediul nostru,vom primii orice român care a avut sau are probleme, indiferent de probleme, asta doar după înființarea Filialei Noua Dreaptă Carei. Români, nu vă mai fie frică de limbricul (UDMR) suntem alături de voi. Noua Dreaptă Pentru Dumnezeu, Neam și Țară !”, se arată în comentariul în care sunt indicate adresa de mail a filialei Noua Dreaptă din Arad şi un număr de telefon, probabil al preşedintelui Virgiliu Angel Popescu.
Menţionăm că ambele anunţuri au apărut la rubrica de comentarii a blogului Buletin de Carei, postarea lor fiind permisă de către unicul asociat, unicul administrator şi singurul scriitor de materiale de pe respectivul blog. Este vorba de Daniela Ciuta, preşedintele ASTRA Carei, vicepreşedintele Asociaţiei Foştilor Refugiaţi şi Deportaţi şi soţia consilierului local din Carei, Ilie Ciuta.

Ce scrie Wikipedia despre Partidul Noua Dreaptă:
„Noua Dreaptă” este un partid neo-legionar care se bazează pe doctrina legionară și a lui Corneliu Zelea Codreanu și se revendică ideologic de la mișcările politice de extremă-dreaptă din perioada interbelică. Partidul are o ideologie naționalistă-creștin-ortodoxă, anti romi, avort, comunism, globalizare, căsătorii între persoane de același sex, Uniunea Europeană, NATO, diversitatea rasială și cea religioasă, mixare rasială și se mai opune marxismului și capitalismului, propunând un concept de „justiție socială”.