Continuă seria plângerilor penale şi a reclamaţiilor depuse de persoane apropiate de familia Ciuta la adresa primarului municipiului Carei, Eugen Kovacs. De această dată, primarul Kovacs a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către unul dintre postacii Danielei Ciuta, patroana blogului Buletin de Carei şi preşedinte ASTRA Carei.

daniela-ciuta-filon

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, este acuzat de către F. A., unul dintre postacii Danielei Ciuta, că a încercat “să inducă publicului ideea că locuitorii sudului României ar cauţiona spusele fostului premier M. Tudose, cele spuse, respectiv <<tipic sudist>> fiind un potenţial de conflicte inter-etnice şi umilitoare <<şmecheraş>>”, respectiv că “a vizat atingerea demnităţii, afirmaţiile sale fiind de natură să creeze o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare pe criteriul zonalităţii”.
Petiţia lui F. A. vizează o declaraţie a primarului Kovacs, făcută în cadrul emisiunii “Agenda Publică”, din data de 17 ianuarie 2018, difuzată de postul de televiziune Informaţia TV Satu Mare. Referitor la intervenţia telefonică a preşedintelui Organizaţiei Judeţene PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, primarul Careiului a declarat că: “are un limbaj elevat şi, dacă tot m-aţi provocat, mai mult îmi place limbajul doamnei Fedorca decât al lui Tudose. Tudose mi s-a părut un tip şmecheraş, tipic sudist, cu glumiţele lui, cu regele, cu spânzurarea secuilor şi aşa mai departe”.
F. A., postacul Danielei Ciuta, s-a simţit discriminat de expresiile “tip şmecheraş”, “tipic sudist”, chiar dacă ele se refereau la fostul premier al României, Mihai Tudose.
F. A. este un român stabilit cu ani în urmă în Libreville, capitala statului Gabon, din Africa. În urmă cu câteva luni a devenit unul dintre cei mai activi postaci ai Danielei Ciuta, care l-a adăugat şi în cele două grupuri careiene de pe Facebook la care mai are acces. De atunci, F. A. îi atacă în mod constant pe toţi care nu împărtăşesc acceaşi opinie cu patroana blogului Buletin de Carei şi preşedinta ASTRA Carei, postând diverse comentarii deplasate la adresa acestora.
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării urmează să analizeze plângerea depusă de postacul din Africa al Danielei Ciuta împotriva primarului municipiului Carei, Eugen Kovacs.
F. A. nu este prima persoană dintre apropiaţii Danielei Ciuta care depune plângeri penale sau reclamaţii împotriva primarului municipiului Carei, Eugen Kovacs. Alţi doi apropiați ai familiei Ciută, respectiv Mărieș Horea Gheorghe și Nemethi Petru Andrei, au depus plângeri penale care îl vizau pe primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, sub acuzaţia de abuz în serviciu. Atât Mărieş cât şi Nemethi au fost trimişi la plimbare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, care au clasat dosarele pe motiv că nu s-au constatat încălcări ale Codului Penal. În septembrie 2016, au primit aceeași soluție alte două plângeri ale Danielei Ciută împotriva primarului Eugen Kovacs.
Citeşte şi https://opiniedecarei.com/2017/03/09/denuntatorii-din-anturajul-familiei-ciuta-trimisi-la-plimbare-de-catre-parchet/

N.R. Datele reclamantului F. A. au fost anonimizate la solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucării Datelor cu Caracter Personal, în urma reclamaţiei depuse de acesta.