Doi dintre apropiații familiei Ciută, respectiv Mărieș Horea Gheorghe și Nemethi Petru Andrei, au depus denunțuri împotriva primarului municipiului Carei, Eugen Kovacs, acuzându-l de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a propus clasarea cauzelor, întrucât nu s-au constatat încălcări ale Codului Penal. În septembrie 2016, au primit aceeași soluție alte două plângeri ale Danielei Ciută împotriva primarului Eugen Kovacs.

kovacs-ciuta

Războiul dintre primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, și fostul președinte și candidat din partea PNL la Primăria Carei, consilierul local Ilie Ciută, respectiv soția acestuia, bloggerița Daniela Ciută, deținătoarea blogului Buletin de Carei, a intrat demult în faza denunțurilor penale. În luna septembrie a anului trecut, procurorii au concluzionat că acuzaţiile de abuz în serviciu la adresa conducerii Primăriei Carei, mai precis la adresa primarului Eugen Kovacs, formulate de jurnalista Daniela Ciută, nu se confirmă. Dosarul penal a rezultat ca urmare a autosesizării Poliţiei Carei în urma unui articol publicat de jurnalista Daniela Ciută pe portalul Buletin de Carei, pe care îl şi deţine, dar şi ca urmare a unei sesizări depuse tot de Daniela Ciută la DNA Oradea.
Citiți aici:
https://opiniedecarei.com/2016/09/27/acuzatii-grave-de-abuz-in-serviciu-demontate-de-politie-si-parchet/
Zilele trecute, procurorii au decis să claseze alte două denunțuri penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu formulate împotriva primarului Eugen Kovacs de doi dintre apropiații familiei Ciută. Unul dintre denunțuri a fost formulat de către careianul Nemethi Petru Andrei. Procurorii au dispus clasarea cauzei întrucât ”fapta nu este prevăzută de legea penală”.


Cel de-al doilea denunț pentru abuz în serviciu a fost formulat de către bucureșteanul Mărieș Horea Gheorghe, unul dintre comentatorii fideli ai blogului Buletin de Carei. Denunțul a fost formulat nu numai împotriva primarului Eugen Kovacs, ci și împotriva fostului primar Beko Tamas, în prezent city manager, respectiv a familiei Kugliș din Carei. Procurorii au propus clasarea cauzei ”întrucât fapta nu există”.


Mai mult ca probabil că nu este vorba de singurele denunțuri depuse de familia Ciută și apropiații lor împotriva primarului Eugen Kovacs și a altor persoane cu funcții de conducere în cadrul Primăriei Carei. Cu timpul, vor mai apărea și alte asemenea clasări. Păcat că o mulțime de polițiști și de procurori, plătiți din banii contribuabililor, sunt nevoiți să își piardă timpul cu astfel de denunțuri calomnioase, care nu se confirmă.