Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a declarat în şedinţa ordinară de azi a Consiliului Local că principalul obiectiv al administraţiei locale careiene în acest an îl constituie depunerea de proiecte cu finanţare europeană. Suma totală a finanţărilor pe care Primăria Carei îşi propune să o obţină până la sfârşitul anului este de cel puţin 20 de milioane de euro.

_1130206

„Principala noastră preocupare nu o constituie bugetul local, ci depunerea de proiecte europene. Vrem ca la sfârşitul anului portofoliul nostru de proiecte câştigate să depăşească 20 de milioane de euro, dacă nu chiar 25 milioane de euro. Este ultimul tren în ceea ce priveşte banii europeni”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Proiectul privind reabilitarea blocurilor turn a primit deja finanţare, valoarea totală a acestuia fiind de 2.686.249 lei. Proiectul privind amenajarea parcului de agrement Șomoș, în valoare de aproape 12 milioane lei, este în curs de precontractare. Primăria Carei mai depune un proiect pentru creşterea mobilităţii urbane, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Alte două proiecte prevăd amenajarea unui bazin de înot şi a unei baze sportive la stadion, respectiv contruirea unui imobil care să adăpostească biblioteca şi o parcare subterană pe locul fostei grădinării. Alte două proiecte se referă la reabilitarea termică a Liceului Tehnologic Simion Bărnuţiu şi a Şcolii Gimnaziale Nr.1. Un alt proiect de circa 4 milioane euro prevede modernizarea sistemului de iluminat public din municipiu.
În privinţa proiectelor transfrontaliere, Primăria Carei a obţinut finanţare pentru proiectul „Protejarea comună a valorilor naturale transfrontaliere Carei-Nyiradony”, care prevede, rpintre altele, achiziţionarea unui patinoar mobil. Un alt proiect, privind construcția unui drum de ocolire al Careiului, în zona de nord a municipiului, în valoare de 3,28 milioane euro, a fost redepus spre finanţare în cadrul Programului tranfrontalier Interreg V-A România- Ungaria.