În perioada Postului Paştelui, Catedrala Ortodoxă Sf. Dimitrie din Carei organizează prima ediţie a taberei creştine “Urcuş spre Înviere”, care se adresează copiilor. În cadrul taberei vor fi organizate activităţi legate de obiceiurile şi tradiţiile Pascale, Cântările Învierii şi pictură de icoane.

tabara

“Postului Paştelui începe cu tabăra” Urcuş spre Înviere”, prin care îndemnăm părinţii să îndrume copiii spre altfel de activităţi decât cele cotidiene, pentru pictură pe sticlă, teme despre tradiţii şi obiceiuri de Paşti. În data de 24.02.2018, ora 16.00, se săvârşeşte Slujba Vecerniei, continuându-se cu activitatea taberei pe toată perioada postului. Adresăm îndemnul spre bună creştere a copiilor noştri. Vă aşteptăm cu dragostea lui Hristos”, se arată în mesajul adresat părinţilor careieni de către preotul paroh Ilie Popa şi preotul organizator Valer Pop.
Tot la Catedrala Ortodoxă Sf. Dimitrie din Carei, în perioada Postului Crăciunului, a fost organizată prima ediție a unei tabere creștine de iarnă, sub genericul “Slavă întru cei de sus”. Activităţile desfăşurate cu copiii s-au axat pe colinde, obiceiuri și tradiții de Crăciun, respectiv pictură de icoane.