CNAIR s-a răzgândit. Finalizarea centurii Careiului, scoasă la licitaţie

După ce timp de aproape un an CNADR şi apoi CNAIR au cochetat cu ideea executării în regie proprie a lucrărilor de finalizare a centurii Careiului, s-a ajuns la o nouă variantă. Lucrările de finalizare a centurii au fost scoase la licitaţie la sfârşitul anului trecut, valoarea estimată a acestora fiind de 14,805 milioane lei, fără TVA.

centura-sm

Licitaţia pentru „Finalizarea lucrărilor rămase de executat şi execuţie remedieri lucrări existente la obiectivul Varianta de Ocolire Carei” a fost lansată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în data de 27 decembrie 2017. Termenul de depunere a ofertelor a expirat în data de 29 ianuarie 2017. Valoarea estimată a lucrărilor este de 14,805 milioane lei, fără TVA. Termenul de execuţie este de trei luni, iar executantul trebuie să ofere o garanţie de trei ani. Lucrările licitate constă în: lucrări de terasament, montarea de parapete rutiere, asamblarea şi instalarea de structuri prefabricate, lucrări de marcaj rutier, respectiv lucrări de pavare şi asfaltare. Criteriul de atribuire îl va constitui preţul cel mai scăzut.
Lucrările la centura municipiului Carei au fost începute cu în vara anului 2012. Valoarea totală a lucrărilor, conform CNADR, era de 72.976.189,00 lei, din care 62.029.761,00 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională (85% din valoarea totală eligibilă). Iniţial, termenul de finalizare prevăzut era 15 martie 2014. Termenul a fost decalat de mai multe ori, reprezentanţii firmei Magenta declarând în ianuarie 2016 că lucrările vor fi finalizate în vara acelui an. În august 2016, aceeaşi firmă a anunţat că nu mai vrea să finalizeze lucrările. Pentru a nu bloca investiţia, CNADR a decis că va continua lucrările în regie proprie.
Pentru ca treburile să se complice şi mai mult, ulterior, CNADR a fost reorganizată în două companii distincte: Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR), care se va ocupa de investiţii, respectiv Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care va asigura întreţinerea infrastructurii finalizate. Finalizarea variantei de ocolire intră în atribuţiile CNAIR.


Lasă un răspuns