Vineri, 2 februarie 2018, începând cu ora 9.00, la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei a avut loc un moment comemorativ în cinstea lui Iuliu Maniu, de la a cărui moarte se împlinesc în aceste zile 65 de ani, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

 

Manifestarea a debutat în Cabinetul de limba română a Colegiului tehnic „Iuliu Maniu”, cu un cuvânt de bun venit al domnului director Adrian Micovschi. Dragoș Georgescu, director al Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, a prezentat o scurtă biografie a omului politic Iuliu Maniu, iar prof. Nicoleta Latiș, bibliotecar la Biblioteca Municipală Carei a evidențiat rolul acestuia în realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
La final, participanții au putut viziona o expoziție de fotografii cu instantanee din viața lui Iuliu Maniu organizată în holul liceului, după care a fost depusă o coroană de flori pe placa comemorativă a personalității politice ardelene așezată la intrarea principală a instituției școlare.
Evenimentul a fost organizat de Direcția de Cultură Carei, Biblioteca Municipală Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” , în colaborare cu Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei.