La data de 01.01.2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de 4 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri, introducerea în țară de droguri de risc, precum și fals material în înscrisuri oficiale. Au fost efectuate percheziţii domiciliare şi la Satu Mare, informează DIICOT.

În fapt s-a reţinut că la data de 01.01.2018, membrii grupării infracţionale au fost surprinşi în flagrant, în municipiul Baia Mare, în timp ce ridicau de la o firmă de transport internațional de mărfuri, două colete ce conțineau 5,3 kg. de cannabis.
În urma efecturării cercetărilor în cauză a rezultat că, în cursul anului 2017, membrii grupării au introdus în țară, din Spania, droguri de risc, atât pentru revânzarea către alte persoane din Marea Britanie, cât și pentru consumul propriu.
Totodată, în cauză s-a reţinut că unul dintre membrii grupului infracţional organizat a emis în fals acte de identitate pentru membrii grupării, documente ce erau folosite pentru expedierea drogurilor, prin intermediul unor firme de curierat, din Spania în România.
La data de 01.01.2018, procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au efectuat 8 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Focșani și Satu Mare, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aparatură și dispozitive pentru confecționarea de cărți de identitate și documente de studii false, laptopuri, imprimante și 11 telefoane mobile.
De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, sumele de 15.500 de lei și 700 de euro, fiind dispusă măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism.
În cursul zilei de astăzi, inculpaţii urmează a fi prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o durată de 30 de zile.
La acțiune au participat și ofiţeri de poliţie din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Satu Mare și Maramureș şi luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Sursa: DIICOT