În cadrul manifestărilor organizate la Carei cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, marți 23 ianuarie 2018, de la ora 11.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc prezentarea multimedia „159 de ani de la Unirea Principatelor Române – un pilon de bază în desăvârșirea Marii Uniri”, susținută de muzeograful Mihai Andrei Mocan.

Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” a deschis evenimentul, menționând importanța acestei sărbători pentru români, mai apoi muzeograful Mihai Andrei Mocan a prezentat detalii istorice despre evenimentul din 1859, despre premisele înfăptuirii, contextul intern și internațional, dar și despre personalitățile cheie care au avut o contribuție majoră la realizarea acestuia.
La manifestare au participat două clase de elevi de la Liceul Teoretic Carei, alături de profesorii Madai Lucian, Tămâian Traian și Răzvan Nintaș.
După prezentare, elevii au vizitat și expoziția de imagini intitulată „Unirea Principatelor Române în imagini”, realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.
Expoziția poate fi vizitată timp de o săptămână, conform programului Muzeului Municipal din Carei.
Evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, vor continua la Carei, după cum urmează:
Miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 10.00, Monumentul Ostașului Român
Moment solemn dedicat aniversării a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române – Te Deum, depuneri de coroane, moment artistic
Organizator: Direcția de Cultură Carei în parteneriat Biblioteca Municipală, Centrul de Promovare a Turismului Cultural, Muzeul Municipal Carei, Centrul Cultural al municipiului Carei