Luni, 22 ianuarie 2018, începând cu ora 12.00, în Sala Cavalerilor Castelul Károlyi din municipiul Carei a avut loc evenimentul ”Valorile noastre culturale”, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Au luat cuvântul Putovits Tünde, profesoară de limba maghiară la Liceul Teoretic din Carei, dr. Hágó Attila Nándor, șef de secție la Muzeul Municipal Carei, care a deschis și expoziția de fotografie „Hungaricum”.
Programul artistic fost realizat de elevii: Bartha Máté, care a recitat o poezie, iar Virág Vanda, Sopronyi Nácultundor și Szolnoki Vivien, din partea Ansamblului Rekettye au realizat un moment coregrafic.
Împreună cu cei prezenți în sala castelului a avut loc un recital de poezie și a fost cântată cunoscuta melodie „Tavaszi szél vizet áraszt”, prof. Lörincz Szilveszter acompaniindu-i pe aceștia la pian.
După eveniment, cei prezenți au continuat manifestările culturale cu o plimbare culturală alături de elevii de la Liceul Teoretic Carei. Aceștia s-au oprit la statuia lui Ady Endre și a Otiliei Marchiș, la bustul scriitoarei Kaffka Margit, la placa comemorativă a lui Károly Gáspár, la bustul poetului Petöfi Sándor și la placa memorială a lui Kölcsey Ferenc, autorul imnului național al Ungariei.
La fiecare oprire, un elev a prezentat pe scurt date biografice despre respectiva personalitate.
În cadrul aceleiași zile de la ora 9.00, la Liceul Teologic „Josephus Calasantius” din Carei a avut loc „Maratonul poeziei maghiare”.
Evenimentele au fost organizate cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport, Muzeului Municipal Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károyi.”
Manifestările dedicate Zilei Culturii Maghiare vor continua joi, 25 ianuarie 2018, după programul:
Joi, 25 ianuarie 2018, ora 19.00, Teatrul Municipal Carei
”A nemzet csalogánya” – piesă muzicală cu participarea artistei Csomor Csilla. Biletele se găsesc la biroul Centrului Cultural Carei, prețul fiind de 30 lei pentru adulți, respectiv 20 lei pentru elevi și pensionari.
Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: 0261-865.006.