Învăţământul profesional dual funcţionează de mai mulţi ani în zona Careiului în urma colaborării dintre Polipol Mobila SRL Foieni şi Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu”. Atât fabrica cât şi liceul au fost vizitate azi de un grup de specialişti germani, interesaţi de modul în care a fost adaptat la realităţile locale acest tip de învăţământ profesional, care în Germania funcţionează de decenii.

Anul trecut, o delegaţie din judeţul Satu Mare au vizitat districtul Ostalb din landul Baden- Württemberg, pentru a studia extinderea colaborării dintre unităţile de învăţământ profesional. În oraşul Aalen s-a discutat despre modul în care poate fi aprofundată implementarea învăţământului profesional dual în urma colaborării de succes dintre Polipol şi Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” Carei.
În cursul vizitei de azi, oaspeţii germani au remarcat că elevul care învaţă în halele fabricii este instruit atât de specialistul firmei cât şi de către cadrul didactic al unităţii şcolare. Îi acordă atenţie, îl instruiesc, iar după absolvire elevul are o meserie şi poate alege: se angajează sau îşi continuă studiile. Cel mai important este că are posibilitatea să aleagă.
Delegaţia din Ostalb a vizitat şi Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu, unde au fost întâmpinaţi de către primarul Careiului, Eugen Kovacs, şi inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Călin Durla. Oficiile de gazdă au fost făcute de către directorul liceului, Emeric Gindele, şi directorul adjunct Mircea Terheş.

Sursa foto: Anziksz