Manifestările organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale la Carei s-au încheiat luni, 15 ianuarie 2018, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, cu un spectacol emoționant de muzică corală, poezii și cântece prezentate de elevi, cursanți ai cercurilor de muzică ușoară, cor, dans și teatru din cadrul Centrului Cultural al Municipiului Carei și recitatori ai Asociațiunii Astra – Despărțământul Carei, dedicat Zilei Culturii Naționale.

Programul a debutat cu un cuvânt de deschidere din partea prezentatorului Adrian Ștefănuți, după care directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei, Bogdan Georgescu a ținut o scurtă alocuțiune despre semnificația Zilei Culturii Naționale.
În cadrul manifestării au recitat poezii din lirica națională: Laniana Marincaș, Andreea Mocan, Denisa Graz, Adrian Sabău, Alexandra Crăciun, Adrian Ștefanuți. Varga Adriela l-a interpretat pe Nică într-un monolog inspiriat din „Amintiri din Copilările” ale lui Ion Creangă.
Corala Bărbătească Armonica a Centrului Cultural Carei dirijată de Ioan Tordoi a interpretat mai multe melodii pe versurile lui Mihai Eminescu și ale altor poeți români cunoscuți.
Csáki Ferenc și Dorinel Bolba la voce și chitară, acompaniați la pian de Ioan Tordoi au intepretat două melodii pe versuri de Mihai Eminescu. Linia melodică a fost realizată de Csáki Ferenc, colaborator al Casei de Cultură din localitatea Pișcolt.
Recitatorii Asociațiunii Astra – Despărțământul Carei au pregătit o scenetă după Scrisoarea a III-a și au recitat o poezie.
Grupul de dans MAGIC DANCE, coordonat de Raluca Păvăluc a prezentat un dans inedit folosind și steaguri în coregrafie.
Solistele Latiș Mălina și Pop Niculina, acompaniate de profesorul Szűcs József au intepretat două melodii de muzică ușoară, cu muzica compusă pe versuri de Mihai Eminescu.
Cei prezenți au putut viziona și expoziția ”Mari scriitori români” care aduce în fața publicului unele dintre cele mai mai mari nume ale literaturii românești.
Evenimentul a fost înscris în calendarul activităților dedicate Centenarului „Marii Uniri”.
Organizatori evenimentului au fost Direcția de Cultură a Municipiului Carei, Centrul Cultural al Municipiului Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și Biblioteca Municipală Carei.