Doi tineri artiști din Carei s-au calificat în semifinala concursului Eurovision România din acest an. Este vorba de tânărul Eduard Santha, care s-a clasat pe locul al optulea în Marea Finală a Selecției Naționale Eurovision 2017, respectiv de careianul Manuel Chivari, cel care a reuşit să se claseze pe locul al cincilea în Marea Finală a emisiunii- concurs Românii au Talent în 2016.

colaj santha chivari

Careianul Eduard Santha participă pentru a doua oară la Eurovision România. Anul trecut, acesta s-a clasat pe locul al optulea în Marea Finală a Selecției Naționale Eurovision, cu piesa Wild Child. În acest an, Eduard Santha s-a calificat în semifinala Eurovision România cu piesa intitulată ”Mesom Romales” .
Tânărul careian Eduard Santha s-a făcut remarcat în toamna anului 2016 în cadrul emisiunii concurs Vocea României, difuzată de postul de televiziune Pro TV. Prestaţia şi carisma sa au fost apreciate în mod deosebit de către artista Loredana Groza, care l-a cooptat în echipa sa.
Careianul Manuel Chivari s-a calificat în semifinala Eurovision România din acest an cu “Somebody To Love”, piesă compusă de Michael James Down și Will Taylor. Tânărul şi talentatul careian Manuel Chivari a reuşit să se claseze pe locul al cincilea în Marea Finală a emisiunii- concurs Românii au Talent, difuzată de postul de televiziune Pro TV, în cursul anului 2016.
Pe parcursul celor cinci semifinale, juraţii vor decide cele 15 piese care vor intra în finala Eurovision România. În finala Selecţiei Naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre piesele rămase în concurs.
Manuel Chivari va evolua în cadrul semifinalei de la Sighișoara, în data de 18 februarie 2018, iar Eduard Santha în cadrul semifinalei care va avea loc în 21 ianuarie 2018 la Focșani.