Primăria Carei pregătește două proiecte de reabilitare a Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu și a Școlii Gimnaziale Nr.1, spre a fi depuse spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. În ședința extraordinară de azi, 12 ianuarie 2018, consilierii locali au aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici pentru cele două proiecte.

În cadrul proiectului ”Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic în cadrul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu”, valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a unității de învățământ este de 5,78 milioane lei, potrivit documentației aprobate de consilierii locali.
În cadrul proiectului ”Creşterea gradului de participare la nivelul învăţământului obligatoriu în cadrul Şcolii Gimnaziale nr.1 Carei”, valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a unității școlare este de 4,68 milioane lei.
Valoarea totală a celor două proiecte, potrivit documentației aprobate de consilierii locali, este de 10,46 milioane lei.
Pentru a putea depune proiectele, consilierii locali au mai aprobat aprobat înscrierea în domeniul public al municipiului a unui teren și a corpului de clădire din incinta Școlii Gimnaziale Nr.1, respectiv a imobilelor aflate în incinta Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu.
Ședința etraordinară a decurs în mod operativ, toate cele patru proiecte de hotărâre fiind aprobate în unanimitate.