Disperarea unora care sunt mai citiţi în alte zone ale ţării, deşi se pretind jurnalişti profesionişti de Carei, atinge cote din ce în ce mai înalte. Careienii s-au lămurit cu cine au de-a face şi nu mai citesc dezinformările servite pe post de mari “dezvăluiri”. Plus că s-au săturat de tentativele permanente de a-i învrăjbi pe români împotriva maghiarilor şi pe maghiari împotriva românilor, reclamând diverse discriminări care există doar în mintea fantezistă a autorilor.

opinie

Nici nu e de mirare că aceşti pseudo-jurnalişti au fost excluşi din mai toate grupurile de Carei de pe cea mai populară reţea de socializare. La acest deznodământ au contribuit nu doar ştirile false, ci şi jignirile repetate la adresa comentatorilor mai critici din fire.
Astfel, nici nu e de mirare că lamentările lor penibile sunt mai citite în grupurile de Sălaj decât în cele de Satu Mare. Căci şi sătmărenii au avut ocazia să se lămurească de seriozitatea materialelor distribuite de aceşti aşa-zişi jurnalişti a căror unică preocupare o constituie denigrarea Careiului şi a careienilor. Să nici nu mai vorbim de tăşnădeni, care i-au somat public să termine cu asemenea materiale mincinoase, care rareori primeau mai mult de un like. Şi acela probabil din greşeală.
Culmea e că aceşti pseudo-jurnalişti, care împroaşcă cu noroi în toată lumea, sunt cei care reclamă că sunt victimele unui adevărat linşaj mediatic. Nici măcar sentinţele judecătoreşti care au stabilit definitiv că i-au denigrat pe alţii nu reuşesc să îi oprească din acest delir continuu. Aşa că fac în continuare ceea ce ştiu mai bine, calomniază pe toată lumea. Dacă nu reuşesc perfect în materialele de tip compunere, care nu respectă nici măcar regulile elementare ale jurnalismului, dar nici ale gramaticii, atunci recurg la comentarii care conţin doar jigniri şi injurii. Culmea e că majoritatea comentariilor sunt scrise chiar de autorii articolelor.
Însă cel mai important este faptul că locuitorii careiului pur şi simplu nu mai iau în considerare aşa-zisele dezvăluiri caracteristice “patriotismului de bucătărie”, veritabile fake news-uri. Majoritatea instituţiilor statului au adoptat aceeaşi atitudine, după ce au fost bombardate cu sesizări şi denunţuri fantasmagorice. Mai sunt totuşi câteva instituţii unde aceşti pseudo-jurnalişti mai au trecere, fiind ajutaţi de diverşi angajaţi mânaţi de idealuri profund naţionaliste. Să nu omitem nici unele organe de presă judeţene, aflate în pragul falimentului, dispuse să îi ridice în slăvi pentru câteva sute de lei, vârâte mai mult sau mai puţin discret, în buzunarele potrivite. Spre ghinionul lor, aceste organe de presă au aceeaşi influenţă mediatică la nivel judeţean ca şi pseudo-jurnaliştii careieni în rândul comunităţii din care fac parte. Adică aproape de zero.
Szasz Lorand