Viceprim-ministrul României, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, Paul Stănescu, a efectuat în această seară o scurtă vizită la Primăria Carei. Acesta a fost primit de către primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a administraţiei locale careiene.


După ce vicepremierului Stănescu i-a fost prezentat noul sediu al Primăriei Carei, acesta a participat la o întrunire cu primarul Eugen Kovacs, precum şi cu consilierii locali social-democraţi Ioan Oneţ (preşedintele PSD Carei) şi Carmen Todea, consilierul judeţean Rodica Maxi şi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor. În cadrul întâlnirii, primarul Kovacs i-a prezentat vicepremierului Paul Stănescu proiectele depuse de către administraţia locală în cadrul programelor PNDL.
În cursul lunii iunie a acestui an, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a alocat municipiului Carei 13,227 milioane lei prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), ce se derulează până în 2020. Întreaga sumă a fost alocată pentru un singur proiect, cel de modernizare și extindere al Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu, intitulat ”Extindere Școala Gimnazială Vasile Lucaciu cu corp nou P+2 (3 parțial) și modernizare clădiri existente din Mun. Carei, str. Vasile Lucaciu nr. 16-18”.
Primăria Carei a mai depus două proiecte în cadrul PNDL -etapa a II-a, care nu au primit finanțare. Este vorba despre un proiect, în valoare de 14,281 milioane lei, care viza modernizarea Drumului Național (DN) 19 pe raza municipiului Carei, pe o lungime de 4,94 kilometri, respectiv de un alt proiect, în valoare de 1,2 milioane lei, care viza reabilitarea și modernizarea fostei cantine a Liceului Agricol, în vederea transformării acesteia în sală de repetiții a Centrului Cultural Carei.