Evenimentele dedicate Zilei Naționale au debutat la Carei, luni, 27 noiembrie 2017, cu prima ediție a manifestării intitulate: Istoria la pas. A fost o plimbare prin Carei, cu oprire la busturile marilor personalități românești: Mihai Eminescu, Simion Bărnuțiu, Francisc Pall, Avram Iancu și la placa comemorativă Iuliu Maniu. La fiecare oprire, au fost citite date biografice de către Adrian Ștefănuți, Nicoleta Latiș și Adrain Sabău, iar cei prezenți au putut afla detalii interesante și mai puțin cunoscute despre fiecare personalitate în parte.

Cu această ocazie, organizatorii, Direcția de Cultură Carei și Biblioteca Municipală, au depus câte un buchet de flori. La eveniment a participat și o clasă de Liceul Teoretic Carei însoțită de prof. Lucian Madai.
Mâine, 29 noiembrie, vor avea loc următoarele activități:
ora 10.00 – Castelul Károlyi, Sala de simpozioane
Proiecție de film patriotic, cu pentru elevii CT Iuliu Maniu
ora 12.30 – Castelul Károlyi, Sala de simpozioane
Masă rotundă – Patriotismul la tinerii de azi și de ieri. Moderator: Bogdan Georgescu
ora 18.00 – Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor
Spectacol omagial de muzică corală cu participarea corurilor: Crenguța, Armonica, Protopopiatului Ortodox Român Carei, Bisericii Sf. Dumitru Carei. În program: moment de dans susținut de trupa Club Dance de la Clubul Copiilor și Elevilor Carei și moment poetic susținut de membri cercului de teatru amator al Centrului Cultural Carei, coordonator Adrian Ștefănuți