La data de 25 noiembrie 2017, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în municipiul Carei, soldat cu rănirea ușoară a unei persoane, informează IPJ Satu Mare.

accident-trecere

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat, de 42 de ani, din Carei, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unei femei, de 78 de ani, din Satu Mare, care în calitate de pieton era angajată în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni semnalizată și marcată corespunzător. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului, care a fost transportat la spital pentru a i se oferi îngrijirile medicale necesare.
De asemenea, la data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, în municipiul Satu Mare.
În fapt, o femeie, de 49 de ani, din Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Octavian Goga, pe fondul neacordării de prioritate de trecere pietonilor, a accidentat o femeie, de 59 de ani, din aceeași localitate, care se afla în traversarea drumului public pe trecerea de pietoni semnalizată și marcată corespunzător.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În ambele cauze s-a înregistrat dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.