Polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați la data de 21 noiembrie a.c., la ora 15.34, cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe DN 19, în afara localității Satu Mare, în care a fost implicată o autospecială aparținând Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

autospeciala politie

Ajunși la fața locului, polițiștii rutieri au constatat faptul că, un conducător auto, de 30 de ani, din Satu Mare, pe fondul nerespectării semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei, s-a angajat în depășirea unui autoturism care a oprit în afara părții carosabile, întrucât acesta a sesizat autospeciala aflată în misiune. Pentru a evita coliziunea, mașina de poliție a pătruns pe sensul opus de deplasare, intrând în coliziune frontală cu un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 67 de ani, din Sighetu Marmației, care de asemenea staționa pe marginea părții carosabile, în vederea acordării priorității de trecere autospecialei aflate în misiune.
În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a polițistului, de 44 de ani, din Satu Mare aflat pe locul din dreapta a autospecialei. Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.