La data de 14 noiembrie 2017, polițiștii rutieri sătmăreni au acționat pentru prevenirea și combaterea neacordării de prioritate pietonilor, aceasta fiind una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, se arată în buletinul de presă al IPJ Satu Mare.

accident-trecere

În cadrul acțiunilor s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 20 de conducători auto, dintre care 13 permise de conducere au fost reținute șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflați în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni semnalizată și marcată corespunzător.
Astfel, pe lângă măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 60 de zile, aceștia au primit și sancțiuni contravenționale cuprinse între 870 de lei și 1160 de lei.
De asemenea, polițiștii au mai aplicat aproximativ 70 de alte sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15 000 de lei.
”Pentru evitarea săvârșirii unor astfel de fapte contravenționale care pot duce de la suspendarea dreptului de a conduce și amendă până la dosar penal în cazul producerii unui accident, recomandăm conducătorilor auto să manifeste o atenție sporită în preajma trecerilor pentru pietoni și să reducă viteza. Le atragem atenția că în sezonul de iarnă când carosabilul poate să fie umed sau alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor. Desigur, de aspectul menționat mai sus trebuie să țină cont și pietonii, care vor trebui sa se asigure temeinic înaintea traversării drumului public și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiții de siguranță”, se mai arată în buletinul de presă al IPJ Satu Mare.