Viceprimarul din Santău, dat de ANI pe mâna procurorilor careieni pentru fals în declaraţii

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat azi, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul instituţiei, depunerea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a unei sesizări în cazul lui Sergiu Silaghi, viceprimar al comunei Santău, pentru incompatibilitate și fals în declarații.

silaghi sergiu

Agenția Națională de Integritate Informează că în perioada 27 iunie 2012 — 13 aprilie 2017, Silaghi Sergiu a deținut și a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul Silaghi Sergiu Persoană Fizică Autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.
De asemenea, întrucât persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în calitate de viceprimar în anii 2014, 2015 și 2016, calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Silaghi Sergiu Persoană Fizică Autorizată (deținută începând din data de 02 februarie 2009), Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României, arată ANI.
Silaghi Sergiu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, mai informează ANI.


Lasă un răspuns