Potrivit informaţiilor publicate de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de secretar al municipiului Carei s-a înscris o singură persoană. Este vorba de Adela Opriţoiu, în prezent angajată a Instituţiei Prefectului Satu Mare.

primarie

Adela Opriţoiu a mai candidat, fără succes, la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de secretar al municipiului Carei, alături de alţi patru candidaţi, în noiembrie 2014. Niciunul dintre cei cinci candidaţi nu a reuşit să promoveze concursul organizat în urmă cu trei ani.
Adela Opriţoiu a devenit cunoscută publicului careian în prima parte a anului 2016, la alegerile locale, când, în calitate de adjunct al preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Carei, a pus capăt scandalurilor pe teme electorale declanşate de fostul preşedinte al PNL Carei, Ilie Ciută. El însuşi candidat la funcţia respectivă, Ilie Ciută a reclamat pretinse ilegalităţi legate atât de semnăturile de susţinere depuse de contracandidaţii săi cât şi de modul de derulare al alegerilor locale. Fostul preşedinte al PNL Carei a fost trimis la plimbare de către adjunctul preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Carei, Adela Opriţoiu. Din informaţiile deţinute, niciuna dintre pretinsele ilegalităţi reclamate de candidatul Ilie Ciută nu s-a concretizat în vreo plângere penală. O asemenea reclamaţie a vizat inclusiv portalul Opinie de Carei, dar, după cum era de aşteptat, şi în acest caz candidatul Ilie Ciută a fost trimis la plimbare de către BEC Carei.
Proba scrisă pentru concursul de ocupare a funcţiei de secretar al municipiului Carei va avea loc în data de 8 noiembrie , ora 10.00, la sediul ANFP din Bucureşti.