Ediția din acest an a Zilei Armatei Române a fost marcată azi la Carei, în prezența președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a premierului Mihai Tudose și a ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor. Careienii au participat în număr foarte mare la manifestările care s-au desfășurat în zona Monumentului Ostașului Român.

Manifestările au debutat cu intonarea Imnului de Stat de către muzica militară şi personalul militar participant la ceremonie. Apoi, ștafeta Invictus a fost primită de către generalul (r) Constantin Mancaş, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Judeţul Cluj. Acesta a predat drapelul României primarului municipiului Carei, Eugen Kovacs, care l-a arborat pe Monumentul Ostașului Român din centrul municipiului. În continuare, generalul (r) Constantin Mancaş a dat citire mesajului transmis Armatei Române în numele celor 11.000 de veterani de război români care mai sunt în viață. Micul soldat Adrian Chira a recitat două poezii dedicate soldaților români care s-au jertfit pe câmpul de luptă.
Un sobor de preoți, avându-i în frunte pe mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, și pe episcopul Maramureșului și Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul, a oficiat un parastas de pomenire a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.
Manifestările au continuat cu depuneri de coroane. Au fost depuse coroane în numele Președinției României, a Camerei Deputaților, a Guvernului României, a Primăriei Carei, a Consiliului Județean Satu Mare, a Ministerului Apărării Naționale, a Marelui Stat Major al Armatei Române și al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.
Manifestarea s-a încheiat cu o defilare a efectivelor Armatei Române și a Ministerului de Interne. Înainte de plecare, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose au dat scurte declarații de presă în cadrul cărora au transmis mesajele lor al adresa Armatei Române, răspunzând apoi întrebărilor puse de jurnaliști. Careienii, în special copiii, au vizitat apoi expoziția de tehnică militară din parcul dendrologic.