Ştafeta Veteranilor INVICTUS a ajuns la Satu Mare. Mâine va sosi în Carei

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, l-a întâmpinat marţi, 24.10.2017, pe maratonistul Daniel Macovei care a adus la Satu Mare Ştafeta Veteranilor INVICTUS. Acesta a fost aşteptat în faţa Colegiului Economic Gheorghe Dragoș Satu Mare după care alături de prefect şi un grup de elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” au alergat către Statuia Ostaşului Român. 

Ştafeta Veteranilor este un eveniment organizat în contextul sărbătoririi la 25 octombrie a Zilei Armatei Romaniei cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergare în ștafetă, pe 35 de tronsoane, măsurând un total de 2396 de kilometri şi parcurge trei trasee care unesc Iaşiul, Bucureştiul şi Craiova cu oraşul Carei care se vor reuni pe data de 25 Octombrie în Carei — ‘ultima brazdă de pământ românesc eliberată’ în timpul celui de-al doilea război mondial.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Voluntarilor Invictus România împreună cu de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” şi Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.


Lasă un răspuns