Contrabandă internațională. Un ungur și un sârb, prinși cu țigări ucrainene la PTF Halmeu

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Halmeu împreună cu lucrătorii vamali au descoperit peste 2.900 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ascunse în două autovehicule care s-au prezentat pentru a intra în țară. Țigările în valoare de 13.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculele au fost indisponibilizate până la plata amenzii.

În data de 30 septembrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, S.G., cetățean maghiar, în vârstă de 23 ani, din Ungaria. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Ungaria.
Existând suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.
Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul mașinii, cantitatea de 990 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.
Ţigările, în valoare de 4.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Totodată, autoturismul Volkswagen, a fost indisponibilizat de către organele vamale până la plata amenzii.
Tot în PTF Halmeu, s-a prezentat pentru a intra în ţară M.N, cetățean sârb, în vârstă de 53 ani, conducând un automarfar marca Scania, înmatriculat în Serbia.
La controlul efectuat asupra automarfarului, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, în lada laterală, cantitatea de 1.940 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
Şi în acest caz, bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar vehiculul a fost indisponibilizat de către organele vamale până la plata amenzii.
Totodată, țigările în valoare de 8.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s