Premierea concursului “Cel mai tare la reciclare”, desfășurat pe parcursul anului scolar 2016-2017, a avut loc în data de 30.09.2017, la Luna Șes. Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei a obținut locul al IV-lea din cele 23 de școli participante. În cadrul festivității de premiere, firma de recilare Alpin SRL Satu Mare a oferit elevilor posibilitatea de a petrece o zi minuntată alături de toate școlile participante, de a socializa și, nu in ultimul rând, de a-și îmbogăți cunoștințele despre munte, drumeții, natură și bineînțeles reciclare.

Elevii au participat, în grupe a câte zece, la diferite competiții: darts, orientare turistică, măsuri de prim ajutor pe munte, precum și la un workshop pe tema antidrog.
Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei a fost reprezentate de elevii: Roșu Patrick, Macarie Patrik și Todea Daniel, din clasa a X-a A, coordonați de profesorul de biologie Nicoleta Popa.
”Mulțumim tuturor celor implicați în acțiunea de colectare selectivă a deșeurilor și, desigur, invităm careienii la o nouă acțiune de recilare, care se va desfășura pe tot parcursul anului școlar 2017-2018”, se arată în comunicatul de presă al Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei.