Duminică, 1 octombrie 2017, începând cu ora 12.00, în sala de expoziții de la etajul castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției personale de fotografie intitulate „China pitorească” a artistului fotograf Ștefan Tóth (AFIAP) din Oradea, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Afis Impresii din China Toth (Carei)_print ok
Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Bikfalvi Zsolt AFIAP, vicepreședintele Foto Club „Vasile Vénig László” din Carei.
Momentele muzicale vor fi oferite de către reputatul artist de violă Thurzó Sándor József din Oradea, care va interpreta mai multe piese din repertoriul Chinez.
Expoziția organizată în parteneriat cu Muzeul Județean Satu Mare, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și Foto Clubul „Vasile Vénig László” din Carei, sub patronajul Consiliului Județean Satu Mare și al Primăriei Municipiului Carei, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 15 octombrie 2017.
Intrarea la eveniment este liberă!
Ediția a V-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România, organizat de Asociația Internațională “Euro Foto Art” sub patronajul Ambasadei Repubicii Populare Chineze în România, va oferi oportunitatea ca din data de 01 octombrie 2017 să fie vernisată la Castelul “Károlyi” din Carei o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele sălii de expoziții a cunoscutului Castel vor fi expuse creațiile artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP din Oradea. Expoziția personală grupată sub genericul “China pitorească” cuprinde o selecție de 50 de fotografii alb-negru și color realizate cu ocazia celor 8 deplasări efectuate în această țară îndepărtată în ultimii 15 ani. În acest interval cunoscutul artist fotograf orădean a avut posibilitatea să fotografieze în regiunile: Jaozuo (2002), Tibet (2005), Lishui (2007), Tianjin (2012), Beijing (2012 și 2016), Shenzen, Macau și Zhuhai (2014).
Artistul fotograf expozant s-a născut în 1951, în localitatea Tăuteu, Județul Bihor, în prezent fiind pensionar. A început să fotografieze din fragedă copilărie. În anul 1972 a deschis prima expozție personală în holul Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea. Din lucrările sale (cu care a obţinut mai multe medalii şi premii internaţionale), au  fost organizate peste 100 de expoziţii personale şi de grup în mai multe ţări europene, China, Japonia, Bangladesh, Noua Zeelandă, Brazilia, Argentina etc. A participat în zeci de jurii ale unor saloane internaţionale de artă fotografică organizate cu patronaj FIAP, din China, Germania, Serbia, România, Turcia, Ucraina, Ungaria etc. De asemenea a participat la mai multe Reuniunii și Festivaluri Internaţionale de Fotografie la Thessaloniki (Grecia), Kyoto (Japonia), cele organizate de Asociaţia Chineză de Fotografie (în Jiazuo, Tibet, Lishui, Beijing), precum și cele organizate în Austria, Franța, Germania, Serbia, Malta, Polonia, Ucraina, Ungaria etc. Pentru meritele sale a devenit membru de onoare la zeci de Societăţi Fotografice din mai multe ţări  Europene, Societăţii Japoneze de Fotografie din Kyoto şi Hiroshima (Japonia), Brazilia etc.
În anul 1976 a pus bazele Clubului Fotografic “Nufărul”Oradea, al cărui președinte este de 41 de ani. În anul 2008 a inființat Asociația Internațională “Euro Foto Art”, pe care îl conduce de la infiinţare. În perioada iunie 2007 – decembrie 2012 a indeplinit funcţia a preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Este fondatorul şi managerul unicei galerii permanente de fotografie din România: Galeria “Euro Foto Art”, în care au fost vernisate în cei 27 de ani de activitate peste 540 de expoziţii internaţionale de artă fotografică şi prezentate publicului peste 50.000 de fotografii din toate continentele lumii.
Este directorul a celor trei manifestări internaţionale  de amploare: Festivalul Internaţional de Fotografie “Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” (marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru invenţii şi mărci a României), Festivalul Fotografiei Europene şi Festivalul Fotografiei Chineze în România, toate organizate sub patronajul Ministerului Culturii din România. De asemenea este lectorul a zeci de Cursuri de iniţiere în tehnica şi arta fotografică, organizat de Clubul Fotografic “Nufărul” Oradea și Asociația Internațională ”Euro Foto Art”.
Pe lângă valoarea artistică cele 50 de fotografii expuse prezintă tradițiile, portul popular, dar și preocupările de fiecare a chinezului de rând. Pe simeze sunt prezente mai multe genuri ale artei fotografice: portrete, eseuri, socio-fotografii, peisaje, arhitecturale etc.