O simulare de intervenție la cutremur a avut loc joi, 28 septembrie 2017, la Școala Gimnazială Nr.1 din municipiul Carei. Simularea a fost realizată de către cadrele Detașamentului de Pompieri din municipiul nostru.


La auzul alarmei, elevii au exersat evacuarea clădirii, apoi au urmărit intervenția pompierilor: izolarea zonei, întărirea tocurilor ușilor, manevrarea mașinilor din dotare și asigurarea accesului la etajul școlii.
Potrivit scenariului, cinci elevi răniți au rămas blocați în imobil în urma unui cutremur, izbucnind și un incendiu. Elevii au urmărit atenți cum au intervenit pompierii pentru salvarea colegilor răniți. Pompierii au primit aplauze din partea elevilor, în special cei care au stins incendiul de la etajul școlii.
La finalul exercițiului, cadrele didactice le-au explicat elevilor cum trebuie să acționeze în cazul cutremurelor. ”Este foarte important să pregătim copiii în caz de dezastre și calamități naturale, astfel încât să nu intre în panică, să nu se îngrozească de sirenele pompierilor și ale ambulanței și să știe cum pot să ajute detașamentele de salvatori”, a declarat directorul adjunct al Școlii Gimnaziale Nr.1, Kocsis Gyöngyike.