Surse avizate din cadrul Poliţiei de frontieră au declarat pentru portalul Opinie de Carei că comisarul şef Tiberiu Giurea, care şi-a început cariera la Carei, va fi numit interimar inspector şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timişoara pe o durată de şase luni. În prezent, comisarul şef Giurea ocupă funcţia de șef al structurii de combatere a criminalității transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației.

giurea

Numirea comisarului şef Tiberiu Giurea în funcţia de inspector şef al ITPF Timişoara i-a consternat pe mulţi poliţişti de frontieră sătmăreni. Nu de alta, dar numele lui Giurea a fost implicat de-a lungul anilor în multe cazuri controversate legate de trafic de persoane, contrabandă cu ţigări şi diverse abuzuri, încă de pe vremea când activa ca şi grănicer şi apoi poliţist de frontieră la Carei, culminând în perioada în care a ocupat funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare.
La începutul anului 2012, în urma desfiinţării IJPF Satu Mare, comisarul şef Tiberiu Giurea a fost numit şef al structurii de combatere a criminalității transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației. Nu este un secret pentru nimeni că fenomenul contrabandei cu ţigări pe frontiera româno-ucraineană a explodat în ultimii ani.
În primăvara acestui an, comisarul şef Tiberiu Giurea a participat la concursul organizat pentru funcţia de şef al Direcției Generale Anticorupție (DGA) Satu Mare, însă fără succes.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara este structura regională, subordonată Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cu competenţă în zona de 30 kilometri de la frontiera de stat a României spre interior, pe raza judeţelor Mehedinţi, Caraş Severin şi Timiş (frontiera cu Bulgaria pe o lungime de 28 kilometri, frontiera cu Serbia pe o lungime de 546,4 kilometri şi frontiera cu Ungaria pe o lungime de 49,939 kilometri).