Dintre cei trei cetățeni sârbi răniți în urma accidentului înregistrat ieri pe DN 19, între localitățile Petrești și Pișcolt, doi au rămas sub supraveghere la Spitalul Județean Satu Mare, având fiecare câte o plagă, iar celălalt, prezentând un traumatism cranio-cerebral, a fost transportat la o unitate spitalicească din Oradea. Restul victimelor au fost externate, petrecându-și noaptea la hotel.

Reamintim că ieri, 11 septembrie 2017, în jurul orei 18:08, I.S.U. ”SOMEŞ” Satu Mare a fost anunţat despre producerea unui accident rutier grav, între un autocar și o autoutilitară, pe drumul ce leagă localitatea Petreşti cu Pişcolt.
Gravitatea evenimentului a impus activarea Planului Roşu de Intervenţie, la ordinul Inspectorului Șef al ISU Satu Mare.
La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Satu Mare cu o autospecială cu modul de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă şi spumă și mai multe ambulanțe ale I.S.U. și S.A.J. Satu Mare și Bihor.
După efectuarea recunoaşterii, personalul sosit la faţa locului a constatat faptul că în urma impactului, 13 persoane dintre cele 39 câte se aflau în autocar au fost rănite. S-au luat toate măsurile necesare pentru a se asigura acordarea primului ajutor medical pentru toate victimele, precum și transportarea acestora la cea mai apropiată unitate spitalicească cu capabilități, astfel s-a intervenit cu un număr de 12 ambulanțe, dintre care 9 ambulanțe din Satu Mare (3 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean) și 3 ambulanțe din județul Bihor (2 ambulanțe SMURD și o ambulanță SAJ Valea lui Mihai) și un elicopter SMURD Arad.
Elicopterul a fost solicitat pentru a prelua o victimă cu un traumatism cranio-cerebral, a cărei stare impunea transportarea de urgență la o unitate spitalicească din municipiul Oradea. Celelalte 12 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare .