În cadrul ședinței ordinare de azi, 30 august 2017, consilierii locali careieni au aprobat un proiect de hotărâre privind inițierea demersurilor în vederea obținerii de către municipiul nostru a statutului de stațiune turistică de interes local, statut acordat de către Ministerul Turismului.


Consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local. Veniturile acestuia au fost majorate cu 450.000 lei, provenind din sume defalcate din TVA. Suma a fost alocată cheltuielilor de personal din învățământ.
Consilierii au mai aprobat preluarea în domeniul public al municipiului Carei și în administrarea Consiliului Local a puțului forat aflat pe strada Livezilor. Reprezentantul Biroului Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală, Diana Bochiș, a arătat că această decizie este obligatorie pentru ca municipiul Carei să poată obține statutul de stațiune de interes local. ”Acest statut îl are și Tășnadul și Negreștiul. Ne trebuie și nouă pentru a putea depune pe POR proiectul de mobilitate urbană”, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.
Tot azi, consilierii au aprobat depunerea documentației la Ministerul Turismului în vederea inițierii unui hotărâri a Guvernului pentru atestarea municipiului Carei ca stațiune de interes local. Au mai fost aprobate modificarea organigramei și statutului aparatului de specialitate al primarului, planul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență pe anul 2017, respectiv regulile și dispozițiile privind prevenirea situațiilor de urgență pentru domeniul public și privat al municipiului Carei.
La Diverse, primarul Eugen Kovacs a anunțat că, vinerea viitoare, consilierii locali careieni sunt invitați la o ședință informală cu colegii lor din orașul înfrățit Oroshaza din Ungaria. Consilierul Ioan Oneț, în numele locuitorilor satului Ianculești, a mulțumit Consiliului Local pentru susținerea Zilelor Iancului, care au avut loc duminică în satul aparținător municipiului Carei.