Duminică, 3 septembrie 2017, începând cu ora 16.00 la manejul din Parcul Dendrologic din Carei va avea loc prima ediție a Festivalului „Karul Art”, eveniment dedicat artiștilor careieni, informează Direcția de Cultură Carei. Scopul festivalului este să reunească la Carei artiști originari din Carei sau din vecinătate, care activează în prezent în domeniul artistic și își desfășoară activitatea în afara orașului natal, fie în țară, fie peste hotare. Prin intermediul evenimentului publicul careian îi va putea cunoaște pe aceștia și creațiile acestora.

AFIS KARUL ART
Programul orientativ al evenimentului este:
Duminică, 3 septembrie 2017:
ora 16.00 – Vernisajul expoziției de pictură, fotografie și sculptură – Holul Manejului
ora 17.00 – Dialog pe teme literare – Sala de conferințe de la etajul manejului
ora 18.00 – Proiecție filme de scurt metraj – Sala de conferințe de la etajul manejului
ora 20:00 – Folclor și momente muzicale – Sala de conferințe de la etajul manejului
Programul poate suferi mici modificări în ce privește durata momentelor, deoarece organizatorii doresc să ofere posibilitatea artiștilor invitați să poarte discuții atât unii cu alții cât și cu publicul, întrucât punctul comun al întâlnirii îl reprezintă orașul lor natal, Careiul.
În cadrul expoziției de pictură, fotografie și sculptură vor fi expuse lucrările artiștilor plastici: Bába Anita, Bába István, Bartincki Tamara, Erdei Máté, Gnandt Stefan, Gui Demeter, Hohágyi Gyula, Kóter László, Murvai György, Franz Ritzmann.
La vernisajul expoziției de pictură și fotografie vor participa artiștii Bogáti Bokor Orsolya și Kovács Levente și bineînțeles vor putea lua cuvântul și expozanții, pentru a mărturisi publicului rolul pe care l-a avut sau îl are orașul lor natal în cariera artistică și în dezvoltarea personalității acestora.
Dialogul pe teme literare îi va avea ca protagoniști pe Ármos Lóránd, Fischer Botond, Bodea Tibor și Varga Csilla, urmând a fi completat de proiecțiile video cu mesajele transmise de Budaházi Attila și Fándly Csaba. Vor fi recitate și poezii ale lui Kiss Zita și ale Teodorei Păcurar, totul fiind completat de intervențiile muzicale ale lui Bogáti Bokor Ákos. La dialogul pe teme literare mai sunt așteptați și: Gheorghe Glodeanu,Cristian Svecz și Dumitru Țimerman.
În cadrul proiecțiilor de filme de scurt metraj vor putea fi urmărite creațiile lui Bartincki Tamara, Marius Georgescu și Paula Oneț. Bartincki Tamara va fi prezentă la eveniment și va avea ocazia să se prezinte careienilor.
Seara va fi încheiată cu program folcloric și momente muzicale.
Organizatorii speră ca această primă întâlnire a artiștilor originari din Carei să reprezinte o bună oportunitate de dialog atât între aceștia, cât și între ei și publicul din Carei, întrucât acesta este și obiectivul principal al evenimentului. Este deosebit de important ca reprezentanții diferitelor ramuri artistice să schimbe păreri, să realizeze colaborări dar și să fie cunoscuți de către cei din orașul de unde au pornit pe drumul recunoașterii artistice.
Din echipa organizatorică vor participa: Szolomájer Tímea, Bikfalvi Zsolt, Josef Fastus, Lendvay Zoltán, Szűcs József și Adrian Ștefănuți.
Organizatorii evenimentului sunt: Centrul Cultural al Municipiului Carei, cu sprijinul Direcției de Cultură Carei, Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și al Asociației Equus.