La data de 28.08.2017, la ora 14.20, o tânără de 24 de ani din comuna Turț, aflată la volanul unui autoturism prin localitatea Halmeu, a acroșat cu oglinda dreaptă a vehiculului o minoră de 10 ani din Halmeu, care intenționa să traverseze strada în fugă, prin loc nepermis, informează IPJ Satu Mare.

ambulanta-accident
Minora a fost accidentată ușor, fiind transportată la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, constatându-se că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, împrejurările producerii accidentului urmând a fi cercetate în dosarul penal constituit în cauză.
”ATENŢIE COPII: Strada nu este loc de joacă. NU vă jucaţi pe partea carosabilă a drumurilor publice ori în imediata lor apropiere! Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. Traversarea strazii se face numai pe trecerea de pietoni, în pas vioi. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea. Prin alte locuri, traversarea se va face numai pe la colțul străzii după o atentă asigurare că nu se apropie nici o mașină din ambele sensuri de circulație. Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare  verde şi veţi traversa numai pe această culoare. Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranță, dar și în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi situații neprevăzute”, informează IPJ Satu Mare.