Zeci de proprietari de câini din Carei şi din localităţile învecinate au răspuns apelului lansat de Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Puffi pentru sterilizarea gratuită a patrupedelor. Acţiunea de sterilizare este organizată de asociaţia careiană cu sprijinul ONG-urilor Romania Animal Rescue şi Animal Spay/Neuter International.

Acţiunea de sterilizare a început vineri şi va continua până duminică, defăşurându-se în curtea ANIF Carei. „În cursul zilei de ieri (vineri – n.r.) au fost sterilizaţi 36 de câini. Sterilizările continuă azi şi mâine. În cadrul acţiunii vor fi sterilizaţi cel puţin 87 de câini”, a declarat preşedintele Asociaţiei Puffi Carei, Maria Ardelean.
Careienii s-au dovedit receptivi vizavi de acţiunea iniţiată de Asociaţia Puffi, aducându-şi câinii la sterilizare conform programărilor. „Considerăm că acţiunea noastră se bucură de succes. Proprietarii de câini au dat dovadă de responsabilitate, aducându-şi câinii la sterilizare. Aceştia conştientizează că sterilizarea este principala măsură în vederea opririi înmulţirii necontrolate a câinilor. Pe această cale, doresc să mulţumesc reprezentanţilor Romania Animal Rescue şi Animal Spay/Neuter International, dar şi voluntarilor asociaţiei noastre pentru contribuţia la succesul acţiunii”, a adăugat preşedintele Asociaţiei Puffi Carei, Maria Ardelean.