În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Carei de azi, 7 august 2017, au fost stabilite salariile de bază pentru funcțiile publice și contractuale din administrația locală careiană, adică din aparatul de specialitate al primarului municipiului Carei și din serviciile publice din subordinea Consiliului Local.

consiliu1

”Această lege a salarizării care a apărut după 25 de ani este o lege bună. Atât eu cât și primarul, îmi permit să vorbesc și în numele lui, suntem mulțumiți. Și colegii ar trebui să fie mulțumiți. Într-adevăr, salariile sunt relativ ridicate față de cele din oraș, dar nu trebuie uitat că ani la rând acestea au fost foarte mici. În 1998, salariul unui primar era cam cât al unui muncitor de la fabricile Ardealul sau Crasna”, a declarat primarul Kovacs.
Primarul Careiului a adăugat că, la întocmirea noii grile, s-a încercat o corelare. Kovacs a arătat că angajații de la Impozite și Taxe Locale câștigau cu 30% mai mult decât colegii lor, în timp ce angajații Centrului Cultural și ai Bibliotecii Municipale aveau salarii foarte mici. De asemenea, au fost operată o mică corecție la Direcția de Servicii Publice Locale (DSPL), unde unii muncitori aveau salarii foarte mici. La final, primarul Kovacs le-a transmis angajaților din Primărie să nu viseze la majorări de 25% de la 1 ianuarie 2018 întrucât municipiul Carei nu își permite acest lucru.

Portalul Opinie de Carei prezintă noua grilă de salarizare, aprobată de Consiliul Local: