Marţi, 1 august 2017 a avut loc cea de-a doua zi de concerte din cadrul Festivalului de muzică veche „Deák Endre”. Această a doua zi de festival a adus în faţa careienilor două concerte de excepţie al unor formaţii extrem de apreciate în domeniu: Huniadi Cantores din Hunedoara şi Musica Historica din Budapesta, informează Direcția de Cultură și Sport.


Formaţia Huniadi Cantores a cântat o serie de melodii specifice secolelor XIII – XVII din Spania, Anglia şi Franţa, în timp ce membrii formaţiei Musica Historica din Budapesta au interpretat compoziţii specifice secolelor XV – XVIII din Polonia, Ungaria, respectiv Valahia, dar şi câteva balade şi cântece haiduceşti.
Evenimentul a fost organizat de Direcţia de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei și Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” în memoria artistului, profesorului şi fondatorului Formaţiei de Muzică Veche „Collegium”, regretatul Deák Endre, care a avut un rol important în viața culturală careiană și mai ales în promovarea acestui stil de muzică, în ţară şi peste hotare.
Partenerii festivalului au fost: Ardealul, Polipol, Alconor Company, König Metal, L’Art Hotel şi Asociaţia Equus.
Publicul numeros prezent în parcul din Carei a apreciat prin aplauze îndelungate muzica de calitate şi emoţia transmisă de artişti şi în ce de-a doua zi a festivalului.
Prezentatorii evenimentului au fost: Járay Zsanett şi Adrian Ştefănuţi.
Manifestarea s-a desfăşurat în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2017”.
Manifestările culturale din cadrul CAREIFEST 2017 continuă miercuri, 2 august cu prima seară de concerte din cadrul Festivalului de Jazz, „Castle Jazz Fest”. Iată şi programul festivalului de Jazz:
MIERCURI, 2 august 2017, Parcul Dendrologic, Scena în aer liber
ora 20.00 Recital ÉCSKA & HUBA acoustic (Budapesta)
ora 21.00 Concert SÁRIK PÉTER TRIÓ feat. SZŐKE NIKOLETTA (Budapesta)
JOI, 3 august 2017, Parcul Dendrologic, Scena în aer liber
ora 20.00 Concert ESSENTIAL NOTES (Satu Mare)
ora 21.00 Concert JAZZAPPELLA (Bucureşti)