Prima ediție a festivalului CAREIFEST a debutat azi, 29 iulie 2017 cu Festivalul Medieval Villa Karul, care anul acesta a ajuns la cea de-a cincea ediție. Alaiul de cavaleri şi domniţe a defilat prin centrul municipiului, după care s-au strâns în faţa intrării principale în castel, unde menestrelii au dat startul festivalului. Programul a continuat cu demonstrații de mânuire a armelor medievale, lupte medievale, școală de scrimă, lecții de dans medieval, demonstrații de tir cu arcul, demonstrații ale meșterilor sticlari, pielari, fierari și lutieri, spectacol cu foc, muzică și teatru, recitaluri de sonete, programe interactive pentru copii și tradiții culinare.

La ediţia din acest an a Festivalului Medieval Villa Karul a participă: Ordinul Cavalerilor „Paladinii de Terra Medies” Mediaș , Ordinul „Arany Gríff” Rend – Odorheiu Secuiesc, Arcașii „Corvus Regia” din Carei, Asociația „Lupii din pustă” din Aleșd, Asociația Culturală „Turul Sas” – Baia Mare, Asociația Culturală „Borókagyökér egyesület” – Satu Mare, respectiv Trupa „Fire Dream” – Mediaș, precum şi meșteșugari (meșteri sticlari, pielari, lutieri, fierari) din Oradea, Satu Mare, Timișoara, Arad, alături de Trupa de teatru M.E.E.M. şi formația MAGIC DANCE din Carei.
Festivalul va continua şi duminică, 30 iulie 2017, în parcul dendrologic din Carei, după următorul program:
16:00 – 20:30 – Meșteșugari și jocuri medievale pentru copii
(picioroange, spărgători de nuci, condusul roții, tălpi de mlaștină, moară de grâu, trasul funiei, sculptură, împletit de piele, confecționare de șiraguri de mărgele, pictură pe sticlă și lemn, origami, etc)
16.30 – 18.30 „Micul arheolog” – activități interactive pentru copii realizate de reprezentanții Muzeului Județean Satu Mare – secția Carei
16:30 – 21:00 Luptele cavalerilor și întrecerea arcașilor
17:30 – 18:00 Lecții de dans medieval cu formația Magic Dance
18.30 – 18.50 Cortul cu povești – Recital de sonete și fabule cu trupa de teatru M.E.E.M.
19.00 – 19.40 Spectacol de teatru „Slugă la doi stăpâni”(fragment), adaptare după Carlo Goldoni – prezentat de trupa de teatru M.E.E.M. de la Centrul Cultural Carei
19.00 – 20.00 Jocuri și concursuri distractive.