Ca și anul trecut, și în acest an karateka de la A.C.S. Sakura Carei au participat la stagiu de pregătire organizat pe litoral, în stațiunea Jupiter, în perioada 26 iunie-1 iulie 2017. La stagiu au participat circa 100 de sportivi din toată țara, din cadrul departamentului SKDUN al Federației Române de Arte Marțiale. Antrenamentele au fost conduse de Shihan Aurel Pătru, antrenorul lotului național de karate SKDUN, președintele SKDUN la nivel mondial.


Sportivii care au luat parte la stagiu sunt: Knecht Vivien, Ruje Antonio, Medvei Edvin, Knecht Patrik, Tempfli Ákos, Varga Máté, Varga Chris, Pomian Mirela, Csizmár Nándor, Markus Csongor, Simonka Rájmond, Sepler Márk, Potroviță Sergiu, Molnar Patric, însoțiți de antrenorii lor, Gheorghe Dărăban și Engber Ingrid.
Din cadrul clubului Sakura Carei cel mai mic participant a fost de abia 8 ani, dar toți au luat parte la antrenamentele matinale și au trecut cu brio peste acest stagiu. Pentru doi karateka de la clubul careian a avut o importanță deosebită acest stagiu: Ruje Antonio și Knecht Patrik au dat examen pentru obtinerea gradului de 1 Dan, centura neagră. Comisia condusă de Shihan Aurel Pătru a considerat că sunt pregătiți pentru obținerea centurii negre, așadar A.C.S. Sakura Carei, pe lângă Knecht Vivien, Mateș Șerban, Medvei Edvin, s-a îmbogățit cu încă doi sportivi de centuri negre.
”Mulțumim părinților pentru susținere și încredere, precum și firmei S. C. Blandory pentru transport. Antrenamentele continuă în toată luna iulie, iar la sfârșitul lunii centurile negre vor lua parte la un stagiu la Poiana Pinului, unde vor avea și cursuri teoretice, pe lângă antrenamente”, a declarat Engber Ingrid.