În data de 29.06.2017, în jurul orei 09:10, poliţiştii rutieri sătmăreni au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui eveniment rutier, produs în zona Pieţii Eroilor Revoluţiei din Satu Mare, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

accident
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că un tânăr de 25 de ani din Suceava, conducând autoturismul proprietate personală la ieșirea din parcarea situată în Piața Eroii Revoluției, nu a respectat semnificația indicatorului „Cedează Trecerea” spre strada Ady Endre şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus pe drumul prioritar de un bărbat de 44 de ani din Satu Mare, care a fost proiectat pe sensul opus de circulație unde a acroșat un sătmărean aflat neregulamentar pe partea carosabilă şi a provocat avarierea în lanţ a altor trei autoturisme staţionate pe strada Ady Endre.
Persoanele implicate în eveniment au fost testate cu aparatul etilotest şi s-a constatat faptul că acestea nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice; totodată le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.
În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pietonului și rănirea ușoară a conducătorului auto care circula pe drumul prioritar.
Cercetările continuă în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs accidentul, în dosarul penal constituit pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.