În şedinţa ordinară de azi, 30 mai 2017, consilierii locali careieni au luat cunoştinţă de cererea de sprijin înaintată de Despărțământul ASTRA Carei în vederea organizării celei de-a 112 Adunări Generale a ASTRA în municipiul Carei, în perioada 13-15 octombrie 2017. Consiliul Local nu a luat nicio decizie în privinţa acordării sprijinului solicitat de Despărțământul ASTRA Carei, condus de jurnalista Daniela Ciută, soție de consilier local.

DSC_0718

După ce timp de peste zece ani a atacat în mod vehement administraţia locală careiană în blogul familial Buletin de Carei, Daniela Ciută, acum în calitate de preşedinte al ASTRA Carei, cere Consiliului Local să asigure locurile de cazare pentru 200 de participanţi și mesele ce vor fi servite de către cei 250 de participanți la reuniunea programată să se desfăşoare în Carei în perioada 13-15 octombrie 2017, fără să menţioneze ce ar însemna acest lucru în bani. Cu alte cuvinte, careienii să plătească cazarea şi mâncarea astriştilor din întreaga ţară şi a invitaţilor acestora. Probabil că e o simplă coincidenţă faptul că numărul articolelor critice la adresa administraţiei locale publicate de blogul familiei Ciută a crescut după depunerea cererii de sprijin de către Daniela Ciută, de această dată în calitate de preşedinte al ASTRA Carei. După cum o cunoaştem pe Daniela Ciută, în mod cert nu este vorba de eventuale presiuni în vederea obţinerii unui vot pozitiv în cazul cererii de sprijin pentru asociaţia pe care o conduce la nivel de „un fel de subfilială” în Carei.
Daniela Ciută a cerut un răspuns din partea Consiliului Local în privinţa cererii sale, spunând că vrea să ştie dacă trebuie să treacă Primăria şi Consiliul Local Carei în calitate de partener al evenimentului pe invitaţiile pe care vrea să le înainteze în mediul academic şi ambasadelor în numele ASTRA.
Întrucât a fost vorba de o simplă informare prezentată la punctul Diverse şi nu de un proiect de hotărâre, cererea înaintată de Daniela Ciută în calitate de preşedinte al ASTRA Carei nu a fost supusă la vot în şedinţa ordinară de azi.